Hi! Mijn naam is Matthias, een autodidactisch product dat vervaardigd werd in de jaren '80 en de vruchten mocht plukken uit de jaren '90. Mijn passie voor fotografie zat er al van kindsbeen in. Gestart met de alom gekende wegwerpcamera, kreeg ik op mijn twaalfde toch al snel mijn eerste digitale toestel.
Als prille twintiger smeet ik me vol overgave op stockfotografie. Dat is het aanbieden van beeldmateriaal aan agentschappen die fungeren als tussenpersoon naar onder andere pers-, reclame- en marketingbureaus toe. Al snel werd ik echter rechtstreeks benadert met meer specifieke vragen, wat me op termijn nog een stap verder deed gaan; mijn eigen onderneming opstarten!
En toen ging het hard. Intussen sta ik vooral in het veld als allround fotograaf op events, kleinere street festivals en concerten, maar ook in bedrijven, clublife en nu en dan de wereld van food- en productfotografie.
Momenteel doe ik dit alles nog in bijberoep, met nog een half been als administratief medewerker in het Onderwijs. Het plan was om in hoofdberoep te gaan, maar Corona heeft me voor de komende tijd toch een wijze levensles bijgebracht :-)
Enkele vaste waarden
Stad Antwerpen - Engie Parkies - The Villa - MNDR TNDR - Provincie Antwerpen - Là Hause - ...
De uitrusting
Camera's: Nikon Z5, Nikon D750, Nikon D7200.
Lenzen: Nikkor 50mm f1.8, Sigma 17-70mm f2.8 Macro - Sigma 70-200mm f2.8, Sigma 24-70mm f2.8 Art, Sigma 14-24mm f2.8 art, Sigma 24mm f1.4 Art, Nikkor 35mm f1/8.
Nabewerking: iPad Pro, iMac, Adobe Creative Cloud Lightroom & Photoshop